_DSC1831_R04.jpg

Sverre Aurstad

fotografi

«Formen er alt. Men ikke nok.» Kjell Askildsen

Vi kan se ut fordi lyset faller inn. Lyset er en forutsetning for alle prosesser i naturen, og utgangspunktet for enhver form. Gjennom å arbeide med landskap og natur over tid, får jeg en klar forståelse av at jeg som individ betyr lite i den store sammenhengen. Samtidig er vi som art eksistensielt og historisk bundet til landskapet – et bånd vi i ferd med å miste i iveren etter å tømme naturen for ressurser, spesielt de som kjapt konverteres til kapital. Fotografiene er metaforer for forholdet mellom menneske og landskap og bekrefter mitt ståsted i en større kontekst.

Jeg er representert av Galleri Balder, Riddervoldsgate 9, Rom for Idé, Jacob Aalsgate 54 og Galleri V/, Gjerdrums vei 14 i Oslo. Ta kontakt med galleriene eller direkte (se kontaktsiden) for å se bilder i virkeligheten. Fotografiene er i opplag på 5, 10 eller 20 avhengig av størrelse. Prisene øker etterhvert som opplagene selger ut.

 

Besøk Sverres webside; https://www.sverreaurstad.net/

Portrett, foto: Ansgar Valbø

Sverre Aurstad CV 

 

2019:

 • Tatt opp som medlem av Forbundet Frie Fotografer.

 • Deltok på «Winter Solstice 2019: Poems to Orpheus» kuratert av Hanan Benammar.

 • Deltok på Rom for Ide sin vinterutstilling med nye arbeider.

 • Deltok på Rom for Ide sin sommerutstillingen med fire bilder sammen med Kari Adora Hauge (litografier), Nils Pedersen (maleri), Marit Ljøsne (fotografi), Ragnhild Sollid (maleri), Borghild Thyri (maleri) og Paul Hellsegg (maleri). 

 

2018:

 • Deltok på «Winter Solstice 2018: Poems to Orpheus» initiert og ledet av Hanan Benammar. Mari Krokann Berge og jeg viste eksempler på samarbeidsprosjektet «Trær Snakker». 

 • Startet samarbeid med grafiker og billedkunstner Mari Krokann Berge om et fellesprosjekt med arbeidstittel «Trær Snakker». Blir vist på Galleri Kampen i 2021.

 • Mottatt prosjektstøtte fra Billedkunstnernes Vederlagsfond for prosjektet «Avtrykk».

 • Startet prosjektet «Avtrykk», bilder av et menneskepåvirket landskap.

 • Deltok på Rom for Idés sommerutstilling med fire bilder sammen med Paul Hellsegg, Ragnhild Sollid og Borghild Thyri (maleri), Kari Adora Hauge (litografi), Marit Ljøsne (fotografi) og Siw Lurås (grafikk).

 

2017:

 

2016: Utstilling sammen med Ansgar Valbø i Ansgar Valbø Studio i Nydalen i Oslo.

 

2013—14: Mentor: den amerikanske kunstneren Lauren Henkin.

 

2014: Antatt på utstillingen Color Space: Contemporary Photography på Black Box Gallery, Portland. Kurator: Todd Johnson.

 

2013: Utsmykningsarbeid for Policlinique Ney, Hôpital Bichat-Claude Bernard in Paris (tre arbeider)

 

2013: Antatt på utstillingen Shades of Gray / Black Box Gallery, Portland. Kurator: Lauren Henkin

 

2011:

 • Intervjuet på nettstedet foto.no av Maria Lundberg.

 • Antatt på Preus Fotografiets dag med tre bilder.

 

1988–2016: I perioden forlagsredaktør på flere forlag: Teknologisk Institutt, Tiden, Det Norske Samlaget, Bokklubben, Damm og Cappelen Damm. Fotograf til en rekke bøker. Egne studier i fotografi samt workshops med Morten Krogvold, Asle Svarverud, Bruce Barnbaum, Georgia Fiorio og Damian Heinisch.

 

1986–87: Informasjonsarbeid for NORAD. Frilansfotograf.

 

1979–1985: Universitetsstudier i historie og sosialantropologi. Frilansfotograf.

 

1975–1977: Studier ved Lærerhøyskolen på Nesna.

 

1972—1973 Foto og film som fag på Torrance High School, Los Angeles.