top of page
AnsgarValbo_Unknown_01_web.jpg

Karina Rønning

fotografi

Karina Rønning er både født og oppvokst i Oslo. Hun har svennebrev i Fotografi og en toårig utdannelse fra Oslo Fotokunst skole.

 

Karina har fotografert det norske drag miljøet i Oslo siden 2013. Med en kombinasjon av iscenesatte studiobilder og reportasjebilder utforsker hun hva det er som tiltrekker henne med drag. 

 

Med «Drag Stories» har Karina fulgt og dokumentert en stor variasjon personer i drag-miljøet med hovedvekt på noen faste artister. 

 

Hvorfor det er så viktig å bryte med de tradisjonelle kjønnsrollene? Hvordan kan fotografiet være med å på å iscenesette en karakter? Dette er noen av spørsmålene Karina håper å kunne berøre og besvare med utstillingen «Drag Stories».

 

Prosjektets intensjon er også å dokumentere for historien, for ettertiden og for artistene selv. Karinas møte med artistene og personlige engasjement står som en sterk drivkraft og opprettholder kontinuiteten i prosjektet:

 

«På mange måter har fotografiet gitt meg mulighet til å utforske min egen identitet. Kameraet har gitt meg muligheter til å komme nærmere mennesker jeg ellers ikke hadde møtt. Jeg har fått utvikle meg både fototeknisk og (ikke minst) som menneske»

 

I tillegg til egne prosjekter som «Drag Stories», jobber Karina som portrettfotograf fra sitt studio på Frogner i Oslo der hun fotograferer barn, familie og bryllup.

 

Karina Rønning har tidligere vist utstillingen «Pride Art» i 2018, et samarbeidsprosjekt med Remi Johansen Hovda.

 

Medlemskap: NFF, Norges Fotografforbund

AnsgarValbo_Unknown-1_web.jpg
Tilgjengelige motiver
bottom of page