top of page
Bilde2_1_web.jpg

Elisabet Saksen

Tekstilarbeider & maleri

Elisabet bor i Lillestrøm kommune, og har etter over 40 år i farmasiens tjeneste, viet seg fullt og helt til kunsten.

Elisabet er utdannet billedkunstner ved Nydalen kunstskole 2020-22, der hun fordypet seg i akrylmaleri. Hun har vært elev hos Jørgen Dukan og Greta Gjøl Hagen.

Samtidig med malingen er det tekstilkunst som har stått hennes hjerte nærmest i mange år. Elisabet har gått mange kurs innen Art Quilt i inn- og utland i løpet av de siste 30 årene. 

Hun har vært antatt på Romeriksutstillingen med både malerier og kunstkvilter de siste 9 årene.

Kunsten

Art Quilt, eller kunstkvilt som hun liker å kalle det, er en kunstform hvor man som regel lager en kvilt, dvs. at man har et bakstykke, vatt og et forstykke som syes sammen. På forstykket går Elisabet ofte ut fra hvite stoffer som hun først gjennomfarger med reaktive stoffer. Deretter videre-designer hun disse stoffene med forskjellige teknikker, være seg etsing (å ta bort farge enkelte steder), lage felter ved hjelp av silketrykkrammer, anvende sjablonger, stempler eller tilfører maling. Til slutt er det bare å velge og vrake forskjellige stoffbiter, ofte de «rare» stoffene, for å sette dem sammen til et uttrykk. Kort sagt; en lek med farger og teksturer.

Denne lekenheten har Elisabet tatt med seg over i akrylmalingens verden. Fargene betyr mye for henne. Bildene blir ofte episke og poetiske, og innbyr betrakteren til å fabulere videre med sin egen fantasi.

bottom of page