top of page
IMG_0447.jpg

Ole Walter Sundlo

fotografi

 

Ole Walter Sundlo (født 1965) er oppvokst og bor i Bærum med samboer og hund. Han har hatt foto som hobby siden 17-års alderen og jobbet som profesjonell fotograf siden 2012. For Ole Walter er fotografi blitt en lidenskap; han elsker å skape nye bilder og jobber full tid med fotografering, med hovedvekt på hunder, biler, bryllup og natur.

OM FOTOUTSTILLINGEN "UNDERDOG"

For dem som kjenner Ole Walter, vet de at han virkelig elsker hunder. Det var derfor nærliggende for han å kombinere hunder med fotografi. Å fange hunders bevegelser, blikk og humør er for Ole Walter både fascinerende og en uendelig kilde til motiver.

 

Siden starten i 2012 har teknikk og motivvalg variert, men det var først da Ole Walter fikk se bilde av en hund fotografert fra undersiden at en helt ny fotoserie så dagens lys. En god kollega ble konferert og det tekniske ble løst; Konseptet var at hundene skulle stå på en glassplate og blir fotografert fra undersiden, alt lyssatt og iscenesatt i fotostudio. Så enkelt og så vanskelig.

 

Takket være sosiale medier, andre hundeeiere og deres hunder har responsen vært enorm. Det har resultert i mange fantastiske portretter av hunder i både umulige og utrolige positurer. Etter hvert som bredden, variasjonen og responsen på prosjektet vokste, økte også ambisjonen. Målet ble derfor å lage både utstilling og bok. Så kom pandemien og alt ble lagt på is.

 

I januar 2022 ble det imidlertid en dialog med Ansgar Valbø på Galleri V/.  Galleriet var meget positiv til prosjektet og ville svært gjerne stille ut «Underdog» allerede samme år.

 

For Ole Walter har det viktigste med bildene vært å fange blikk og bevegelse, og bli fascinert av hvordan våre firebente venner beveger seg rundt på den lille glassplaten. Jakten på den neste posituren er med andre ord vel så viktig som realiseringen av utstillingen «Underdog».  

 

Link til Ole Walters nettside her

Galleriets utvalg av bilder for salg:

bottom of page