top of page
Ansgar Valbø
"Fotografier; Hvasser og Tjøme"   

1-30 juli 2017 |  onsdag-søndag, kl 14-19

Sandøysund_plakat_01.jpg

Ansgar Valbø "Fotografier; Hvasser & Tjøme" 2017

Ansgar har alltid vært oppslukt av fotografi og grafikk. Interessen førte tidlig til fotografiet som fag og dertil hørende eksperimentering med linser, lys og film. Herfra var veien kort til mørkerom og den magi som oppstår der når bildene trår frem i fremkallerbadet og deretter ble fiksert til et permanent bilde. Mye av hans entusiasme til foto kommer fra denne analoge, fotografiske prosessen, men har naturlig beveget seg over i den digitale verden.

 

Ansgar Valbøs utdannelse ble påbegynt i 1992 på Kent Institute of Art & Design, Rochester, England. Utdannelsen bestod av fotografi og grafisk design og ble siden fulgt opp med ytterligere grafisk utdannelse på Merkantilt Institutt i Oslo.

 

Etter studiene begynte Ansgar med markedsføring og fikk videreutviklet både sin grafiske og fotografiske kompetanse gjennom å produsere kataloger og annet reklamemateriell. Med et sterkt ønske om å rendyrke foto, startet han som freelance fotograf i 2003.

 

I 2013 åpnet Ansgar eget studio i Nydalen i Oslo og tilbyr nå, ved siden av egne prosjekter og arbeider, et bredt spekter av tjenester. Av egne arbeider kan seriene ”Seascapes” og ”Skyscapes” nevnes. I tillegg er serien av objekter malt med lys sentral.  

 

De siste årene har også Hvasser og Tjøme vært et yndet prosjekt og øyene har blitt fotografert gjennom alle årstider fra sne, regn og tåke til varmt og solfylt sommervær. Fotografiene vist i denne utstillingen er et representativt utvalg og viser øyenes unike form og samspill mellom skjærgård og det åpne havet. 

 

Ansgar har familie fra Hvasser. Denne kan spores tilbake til Dampskibsfører Bertram Alexander Sanne. Han ble født på Hvasser i 1865 og giftet seg med Hanna W. Sanne (f. Bang). Paret flyttet senere til Kristiana og ble siden beslektet med familien Valbø.

 

Ansgar Valbø er født i 1967 og bor i Oslo. 

bottom of page