top of page
20220323 Aage Villy FB arr banner 2400x1256px_V01.jpg

AAGE VILLY SKÅRET «SKYGGER AV LYS» 

23.april - 1. mai 2022 (avsluttet)

Dette er en bildeserie som tar utgangspunkt i naturen og dens hemmeligheter. Bildene viser ofte noe du med første øyekast kan se hva forestiller, men de viser også noe annet, noe som kommuniseres mellom betrakteren og bildet.

I løpet av et livslangt fotoliv, har Aage Villy utviklet en gjenkjennelig signatur – mørkt, men ikke dystert. Lekpreget tilnærming til bildeskaping og bruk av alternative fotoprosesser har blitt et varemerke. Gjennom prøving og feiling har dette utviklet nye teknikker og uttrykk. Bildene lages med utgangspunkt i eget liv med et unikt og personlig preg. Bildene som vises i utstillingen, er et resultat av dette. De er laget i en teknikk som kalles Lumenprint, en prosess hvor fotopapir blir utsatt for sollys. 

«Jeg tar et fotopapir og legger det ut i solen. Et eller flere objekter plasseres på papiret og blir belyst av solen i alt fra noen minutter til flere dager. Under belysningen kan jeg flytte på papiret og det som ligger på det, eller legge på nye ting. Flere av de utstilte bilder er laget ved at jeg i sterkt sollys maler kun med vann direkte på papiret. For å bevare bildene blir disse scannet og printet ut på høykvalitets papir». 

160419 SP Trost nr3.tif
170525 vann pain II001.tif
Sandwaterpaint+001.tif
aagevillyskretweb.jpg

Aage Villy Skåret

Født 1957, Tangen i Hedmark, har stilt ut sine bilder flere steder i Norge; bl.a. i Reimannsgaarden i Grimstad, Norsk Skogmuseum i Elverum, Åmot Kulturhus, Rena Kortongfabrikk, Galleri NK i Lillehammer, Hamar Sagbladfabrikk, Galleri Albin Upp i Oslo, Galleri Eirik Jeistad i Hamar, Elverum Kunstgalleri, «The Big Picture» i Oslo, Hamar, Stavanger og Bergen, Tangen Kunstvestival, Nordic Light Internationale Festival of Photography i Kristiansund, Under Brua Festivalen i Hamar, Innlandsutstillingen og Galleri Zink på Lillehammer.

Galleri V/

Gjerdrums vei 14, Nydalen

0484 Oslo

 

Galleri v/ holder til rett ved Akerselven midt i Nydalens gamle teglstegns industriområde.

Galleriet har inngang til venstre for hovedinngangen i Gjerdrums vei 14, kun et stenkast fra Nydalsdammen og fossen.

Bil: Parkering på taket av parkeringshuset ved Gjerdrums vei 16 eller gateparkering ved Gjerdrums vei 10.
NB! Parkering på reserverte plasser, eller plasser med grønt klistremerke vil bli bøtelagt.

 

T-Bane: Ta banen til Nydalen T-banestasjon (rute 3, 4, 5 eller 6) + ca 10 min gange oppover langs Akerselven.

 

Bus: Øvre Stabburvei stasjon i Maridalsveien ved Ringveien (rute 51, 54 eller N54) + 5 min gange ned Gjerdrumsvei v/ Telia.

Nygård stasjon i Maridalsveien (rute 23, 24, 51, 54 eller N54) + 5 min gange ned Gjerdrums vei v/ Get.

AnsgarValbo__DSC1736_1-2_web.jpg
bottom of page