top of page

lør. 21. mai

|

Galleri v/

Elisabet Saksen "Hverken fugl eller fisk"

Uttrykket «Hverken fugl eller fisk» betyr noe som er vanskelig å kategorisere, og det kan assosieres med «hummer og kanari» og «blanda drops». Her er det nemlig litt av hvert. Denne gangen viser Elisabet Saksen både tekstilarbeider og malerier.

Elisabet Saksen "Hverken fugl eller fisk"
Elisabet Saksen "Hverken fugl eller fisk"

Tid og sted

21. mai 2022, 12:00 – 29. mai 2022, 16:00

Galleri v/ , Gjerdrums vei 14, 0484 Oslo, Norge

Om eventen

Elisabet Saksen «Hverken fugl eller fisk»

Uttrykket «Hverken fugl eller fisk» betyr noe som er vanskelig å kategorisere, og det kan assosieres med «hummer og kanari» og «blanda drops». Her er det nemlig litt av hvert.

Denne gangen viser Elisabet Saksen både tekstilarbeider og malerier. Temaene varierer fra fugl & fisk, folk & fe og flora & figurer. Gjennomgangstemaet kan mest av alt betegnes som farger & former.

Håper du får en god opplevelse!

Kunsten

Art Quilt, eller kunstkvilt som hun liker å kalle det, er en kunstform hvor man som regel lager en kvilt, dvs. at man har et bakstykke, vatt og et forstykke som syes sammen. På forstykket går Elisabet ofte ut fra hvite stoffer som hun først gjennomfarger med reaktive stoffer. Deretter videre-designer hun disse stoffene med forskjellige teknikker, være seg etsing (å ta bort farge enkelte steder), lage felter ved hjelp av silketrykkrammer, anvende sjablonger, stempler eller tilfører maling. Til slutt er det bare å velge og vrake forskjellige stoffbiter, ofte de «rare» stoffene, for å sette dem sammen til et uttrykk. Kort sagt; en lek med farger og teksturer.Denne lekenheten har Elisabet tatt med seg over i akrylmalingens verden. Fargene betyr mye for henne. Bildene blir ofte episke og poetiske, og innbyr betrakteren til å fabulere videre med sin egen fantasi.

Åpningstider

Vernissage; lørdag 21. mai kl 12.00

Lørdag   21. mai, kl. 12-16

Søndag 22. mai, kl. 12-16

Lørdag   28. mai, kl. 12-16

Søndag 29. mai, kl. 12-16

Elisabet Saksen

Elisabet bor i Lillestrøm kommune, og har etter over 40 år i farmasiens tjeneste, viet seg fullt og helt til kunsten.

Elisabet er utdannet billedkunstner ved Nydalen kunstskole 2020-22, der hun fordypet seg i akrylmaleri. Hun har vært elev hos Jørgen Dukan og Greta Gjøl Hagen.

Samtidig med malingen er det tekstilkunst som har stått hennes hjerte nærmest i mange år. Elisabet har gått mange kurs innen Art Quilt i inn- og utland i løpet av de siste 30 årene.

Hun har vært antatt på Romeriksutstillingen med både malerier og kunstkvilter de siste 9 årene.

Timeplan


  • 4 timer

    Lørdag

    Galleri v/

  • 4 timer

    Søndag

    Galleri v/
Ytterligere 2 tilgjengelige elementer

Dele denne eventen

bottom of page